S.O.S pentru 2%

„Dacă eşti bun numai pentru tine, nu mai eşti bun pentru NIMENI”, aceasta este deviza Asociaţiei TIGHINA şi ne străduim în activitatea noastră să reunim cât mai multe persoane altruiste în jurul acestui principiu. Misiunea noastră: să aducem un zâmbet pe chipul oamenilor aflaţi la nevoie.
În toţi anii de activitate, Asociaţia TIGHINA s-a implicat în nenumărate proiecte de ajutorare destinate persoanelor nevoiaşe din Republica Moldova, dintre care menţionăm:
• Cazul mamei singure cu 5 copii din oraşul Drochia, Republica Moldova. Asociaţia TIGHINA a derulat o campanie umanitară în urma căreia Rodica Carpenco şi copiii ei, care rămăseseră fără un acoperiş deasupra capului, s-au putut bucura de un trai normal într-o casă nouă. Detalii – AICI şi AICI.
• Excursiile oferite anual de Asociaţia TIGHINA unui număr de 26 de elevi şi 4 cadre didactice din Republica Moldova, care au petrecut sejururi în mai multe destinaţii turistice din România: Bucureşti, Sinaia, Braşov şi Bran. Detalii – AICI.
• Evenimentul comemorativ derulat de Brigada cu destinaţie specială „Fulger” din Republica Moldova, în cadrul căruia Asociaţia TIGHINA a oferit cadouri şi ajutoare financiare unui număr de 70 de copii ai celor rămaşi invalizi sau decedaţi în războiul secesionist de pe Nistru din 1992. Detalii – AICI.
• Contribuţia financiară a Asociaţiei TIGHINA la ridicarea monumentului „Crucea Memoriei”, dedicat zecilor de români care din comuna Popeasca, raionul Ştefan Vodă, care au fost deportaţi în Siberia de regimul sovietic. Detalii – AICI.
• Sejururile oferite de Asociaţia TIGHINA mai multor veterani ai războiului de pe Nistru la staţiunea balneară Sărata-Monteoru, judeţul Buzău. Detalii – AICI şi AICI.
• Strângerea de fonduri derulată de Asociaţia TIGHINA pentru dotarea cu infuzomate (o tehnică medicală vitală) a Institutului Oncologic din Chişinău, unde copiii bolnavi de cancer ajunseseră să primească tratamentul prin perfuzie, în lipsa acestor aparate, situaţie care reducea efectul tratamentului cu citostatice. Detalii – AICI.
• Campania „Noi nu uităm”, desfăşurată de Asociaţia TIGHINA şi Platforma Unionistă Acţiunea 2012, care a avut drept obiectiv strângerea de fonduri pentru a oferi o proteză unui veteran al războiului din 1992, cu o poveste cruntă de viaţă. Detalii – AICI.
• Donaţia de centrale termice din partea Asociaţiei TIGHINA pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat, care se confrunta iarna cu gerul din clase din cauza instalaţiei termice învechite. Detalii – AICI.
• Implicarea financiară a Asociaţiei TIGHINA în campania de ajutorare a familiei Ceban, din Basarabeasca, care trăia împreună cu cei trei copii la limita subzistenţei într-un cămin sărăcăcios din Republica Moldova. Detalii – AICI.
• Contribuţia Asociaţiei TIGHINA în cazul soţilor Nichita şi Alina Nicolai din comuna Hăsnăşenii Mari, raionul Drochia, ambii cu defecte locomotorii. Detalii – AICI şi AICI.
• Organizarea de către Asociaţia TIGHINA a concursului televizat „Victorie prin Istorie”, un proiect cultural care îşi propune motivarea elevilor pentru studierea istoriei românilor, precum şi cultivarea demnităţii naţionale. Detalii – AICI.
• Donaţia a 21 de cărucioare de către Asociaţia TIGHINA pentru oamenii cu nevoi speciale din Republica Moldova. Detalii – AICI.
Puteți dona doi la sută (2%) din impozit către Asociația TIGHINA completând:
Formular 2% pentru salariați
Formular 2% pentru activitati independente
sau:
Contract de sponsorizare
Contul pentru donații în lei este deschis la Libra Internet Bank – sucursala Nerva Traian,
IBAN: RO15BREL0002001458930100
E-mail: [email protected]
Nr. tel.: 0721 182 367 (Alexei Paluţă)

Formular de feedback

img3

+4 721 182 367

Alte activități