Viata – la 180 de grade. Parintii nevazatori din Basarabeasca, care cresc impreuna trei copii, s-au mutat in casa noua: “Suntem linistiti acum” – VIDEO

http://protv.md/embed/949921.html

Au scapat de mizerie si mucegai. Parintii nevazatori din Basarabeasca ce cresc impreuna trei copii s-au mutat in casa noua. Oamenii au acum un apartament spatios cu trei camere – suficiente pentru toti. Ei au reusit sa iasa din camera de camin saracacioasa si murdara in care traiau dupa ce o multime de telespectatori PRO TV le-au donat bani in cadrul campaniei Daruiesti si Castigi.

“Mama, uite cad primii fulgi! Cum sunt? Sunt albi, mama!”

In decembrie anul trecut Vasile, Maxim si Marc admirau primii fulgi de la geamul unei camere de camin in care mucegaiul, murdaria si saracia

“Mama, uite, afara e primavara! E soare!”

Chiar daca nu vede primavara, asa cum nu a vazut nici fulgii Mariana are acum sufletul impacat. Stie ca micutii ei nu vor mai suferi de-atata mizerie.

Mariana CEBAN, MAMA: “Sunt mai linistita acum. Aici e mai bine.”

Apartamentul in care s-au mutat e destul de spatios. Are trei camere, baie si bucatarie.

“Iata aceasta este camera noastra, aceasta e camera copiilor”

Coltul preferat al lui Vasile e… baia. Baiatul e impresionat pentru ca in toata viata lui n-a vazut o cada adevarata.

Vasile CEBAN: “Acolo ne spalam in lighean.”

Iar mama lor are o bucatarie comoda in care se poate descurca singura sa prepare bucatele.

In timp ce in camin, era nevoita sa mearga pana in capatul holului ca sa faca macar un ceai, asa ca avea nevoie intotdeauna de cineva care sa o ajute.

Lilian CEBAN, TATA: “Aici e curat si bine, copiii nu mai sufera, nu mai sunt bolnaviciosi.”

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV: “Blocul in care sta acum familia Ceban e chiar vizavi se caminul in care oamenii au locuit pana nu demult. De cand s-au mutat in noua lor casa, viata lor s-a schimbat la 180 de grade. Iar mucegaiul si mizeria in care traiau au ramas doar o amintire urata.”

Si cum omul sarman il intelege cel mai bine pe cel necajit, Lilian a aflat ca in acelasi bloc locuieste o femeie tintuita in scaunul cu rotile pe care nu are cine sa o ajute, asa ca ori de cate ori reuseste are grija de ea.

Familia Ceban a urcat pe scena de la Daruiesti si Castigi anul trecut de Craciun. Atunci oamenii au primit un cec cu 108 mii de lei. Au avut si o multime de donatii directe, cea mai mare, de peste 5 mii de euro, venind de la un grup de basarabeni stabiliti in Romania, care au creat platfoma Actiunea 2012.

Formular de feedback

img3

+4 721 182 367

Alte activități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *